Fiecare obiect realizat în atelierul IMPRENTA, poate fi personalizat așa cum îți dorești.

Fiecare obiect realizat în atelierul IMPRENTA, poate fi personalizat așa cum îți dorești.

Ce știm să facem:

  • păpuși, îmbrăcăminte pentru păpuși și accesorii
  • jucării pe roți și vehicule pentru copii
  • figurine reprezentând animale, păsări, insect, etc.
  • instrumente muzicale de jucărie
  • articole pentru amuzament,
  • piese pentru jocuri de masă sau salon (popice, biliard, sah)
  • mini-modele la scară (adică orice există în Univers, dar la scară mică)
  • Materiale didactice
  • Obiecte artizanale

CONSULTANŢĂ ŞI PROIECTARE 3D

Proiectarea sau modelarea 3D este cheia spre crearea de obiecte 3D! Acest procedeu este o etapă importantă, este primul pas pe drumul în care ideea ta se transformă într-un obiect real, palpabil. Cu ajutorul unui software, ideea ta va fi transpusă într-un model digital pe computer. Acesta va fi ajustat şi modificat până când vom obţine copia fidelă a ceea ce îţi doreşti. Apoi va fi trimis către imprimanta 3D care va crea obiectul fizic.

SCANARE 3D

Scanarea 3D captează un obiect real și îl transformă într-un model digital. Folosind un scanner 3D de volum și textură simplu, eficient și portabil, obţinem, în urma procesului de scanare, precizie și rezoluție ridicate (1920×1080 px).

Scannerul nostru poate scana de la obiecte mici (minim 0,2×0,2×0,2 m), până la obiecte mari (maxim 2x2x2 m) şi apoi reproduse în miniatură cu ajutorul imprimantelor 3D folosite în Atelierul Imprenta. 

Această metodă precisă de prelevare a datelor din teren este total neinvazivă, putând fi scanată, fără niciun risc, chiar persoana care citește acum aceste rânduri.

Nu trebuie să te deplasezi până la Atelier. Un simplu telefon şi suntem la adresa indicată, pentru a scana ceea ce doreşți.

IMPRIMARE 3D

Imprimarea 3D este un proces de transformare a imaginii 2D într-un obiect 3D, sub control computerizat. Acest obiect pe care noi l-am creat în format 2D cu ajutorul unui software, practic se materializează, printr-un proces repetitiv de adăugare de straturi succesive de material în diferite forme. Cu ajutorul imprimantei 3D se pot obţine obiecte tridimensionale cu forme extrem de complexe. Producţia acestora prin metode clasice durează câteva săptămâni, însă folosirea acestei noi tehnologii de imprimare reduce acest interval de timp la maxim 24 ore, în funcţie de dimensiunile şi complexitatea obiectului.